Receptek / Judit receptjei / 2006. tavasz  ::. 

«««
Mákos-szilvás püspökkenyér
Süssünk valamit! - 2006. március 26.
 
Hozzávaló:
1 pohár natur joghurt
3 tojás
1¼ joghurtos pohár cukor
½ joghurtos pohár olaj
2 citrom reszelt héja
1 citrom kifacsart, átszűrt leve
2 joghurtos pohár liszt
5 dkg darált mák
2 teáskanál sütőpor
10 dkg aszalt szilva, teában vagy rumban megztatva, lecsöpögtetve, apróra vágva

vaj és liszt az őzgerincforma előkészítéséhez

 

Előmelegítjük a sütőt 175 fokra (gázsütőn 4-es fokozat), és kivajazunk, kilisztezek egy 12 cm széles, 20 cm hosszú püspökkenyér-formát.

Robotgéppel összehabosítjuk a tojásokat a cukorral, aztán a cukros tojáshoz hozzádolgozzuk a joghurtot, az olajat, a reszelt citromhéjat és az átszűrt citromlevet. Ezután egy külön tálkában összekeverjük a lisztet, a darált mákot, a lecsöpögtetett, apróra vágott aszalt szilvát és a sütőport, majd a lisztes keveréket fakanállal belevegyítjük a joghurtos masszába. A tészta ezzel készen van.

A tésztát beleöntjük a kivajazott, kilisztezett püspökkenyér-formába, és 35-40 perc alatt megsütjük. Ha úgy látjuk, hogy a teteje túlságosan pirulna, 30 perc után alufóliát borítunk rá. De az alufóliát csak lazán, könnyedén szabad rátenni a süteményre, nehogy összenyomja.

Ha a püspökkenyér megsült, kivesszük a sütőből, és rácsra téve kihűtjük. Tálaláskor szeletekre vágjuk, és friss gyümölcssalátával kínáljuk.

«««

Nyomtatás



Az Ön kosara pillanatnyilag üres.







 Powered by NetOffice