Receptek / Judit receptjei / 2006. tavasz  ::. 

«««
Cukkini krémleves fokhagymás krémsajttal
A hét receptje - 2006. április 30.
 
Hozzávaló:
½ kg cukkini, vékonyan felkarikázva (végei nem kellenek!)
1 csokor friss kapor
néhány friss mentalevél
1 gerezd fokhagyma, megpucolva
1+ 1 dl tejszín
só és frissen őrölt bors
1 kávéskanál frissen reszelt citromhéj
1 db fokhagymás krémsajt
4-5 dl átszűrt húsleves

a tálaláshoz 1 evőkanál apróra vágott, friss kapor

A cukkinit beletesszük a pároló fazék betétjébe, öntünk alá vizet, lefedjük, és puhára pároljuk.

A megpárolt cukkinit összeturmixoljuk a joghurttal és a tejszín felével, majd megsózzuk, megborsozzuk.

Felaprítjuk a kaprot és a mentát, majd ezeket is a turmixba szórjuk. Végül a leves alapot kevés reszelt citromhéjjal ízesítjük.

Miután az egészet alaposan összeturmixoltuk, átöntjük a levest egy nagyobb fazékba. Ekkor hígítjuk az átszűrt húslevessel, majd az egészet lassú tűzön felforraljuk.

Amíg a leves forr, elkészítjük a sajtkrémet, azaz egy nagyobb keverőtálba kanalazzuk a krémsajtot, hozzáreszeljük a fokhagymát, majd beleöntjük a maradék tejszínt is, végül egy nagy borspuszi után az egészet alaposan összedolgozzuk.

Ha a leves felforrt, lekapcsoljuk alatta a lángot és már tálalhatunk is. A levest óvatosan egy csészébe kanalazzuk, majd jöhet rá egy-két kanál ínycsiklandó fokhagymás sajtkrém.

«««

Nyomtatás



Az Ön kosara pillanatnyilag üres.







 Powered by NetOffice