Receptek / Judit receptjei / 2006. tavasz  ::. 

«««
Mandulás csokitorta
Süssünk valamit! - 2006. április 9.
 
Hozzávaló:
30 dkg étcsokoládé, apróra törve
25 dkg vaj
8 dkg mandula
3-4 csepp keserű mandula aroma
5 tojás
10 dkg cukor
15 dkg liszt
1½ kávéskanál sütőpor


Előmelegítjük a sütőt 150 fokra (gázsütőn 2-es fokozat). Kivajazunk, kilisztezünk, egy 24 cm átmérőjű tortaformát, majd sütőpapírból kivágunk egy akkora körlapot, amely pontosan beleillik a tortaformába, és beletesszük.

A darabokra tört étcsokit gyenge gőz fölött kevergetve simára olvasztjuk a vajjal. Ha kész, levesszük a gőzről, és félretesszük. (Vigyázzunk, ne érjen a csokis tál alja a forró vízbe, mert akkor félő, hogy a csoki lekap.)

A mandulát beleszórjuk egy száraz serpenyőbe, és mérsékelt lángon kevergetve néhány perc alatt illatosra pirítjuk. Amikor kihűlt, 1 kávéskanál cukorral együtt finomra őröljük. A cukor azért kell, hogy felszívja a mandula olajosságát, azaz a megőrölt mandula porszerű maradjon.
Az őrölt mandulát összekeverjük a liszttel és a sütőporral, majd félretesszük.

A tojásokat beletörjük egy nagy keverőtálba, hozzászórjuk a cukrot, hozzáadjuk a mandula aromát, és robotgéppel 7-8 perc alatt sűrű, nagy habot verünk belőle. Ezután fakanálra váltunk, és a cukros tojáshabba apránként beleforgatjuk a mandulás lisztet meg a kihűlt csokit.

A masszát belesimítjuk az előkészített tortaformába, és 45-50 perc alatt megsütjük. Ha beleszúrunk egy tűvel, és a tűre nem tapad ragacsos massza, készen van.

Tálaláskor a kihűlt torta tetejét porcukorral megszórjuk, majd felszeleteljük.

«««

Nyomtatás



Az Ön kosara pillanatnyilag üres.







 Powered by NetOffice