Receptek / Judit receptjei / 2006. tavasz  ::. 

«««
Mogyorós süti
Süssünk valamit! - 2006. április 23.
 
Hozzávaló:
20 dkg mogyoróvaj
15 dkg puha vaj
20 dkg cukor
2 tojás
25 dkg liszt
5 dkg mogyoró, megdarálva
1 kávéskanál szódabikarbóna
1 csipet só

kevés cukor a korongok a kialakításához


Előmelegítjük a sütőt 190 fokra (gázsütőn 5-ös fokozat), és szilikonlapot vagy sütőpapírt terítünk 2 nagy tepsibe.

Elkészítjük a tésztát. A mogyoróvajat és a puha vajat beletesszük egy tálba, és hozzáadjuk a cukrot. Robotgéppel erős fokozaton habosra keverjük, aztán egyenként hozzádolgozzuk a tojásokat. Ezután összekeverjük a lisztet a darált mogyoróval, a szódabikarbónával és a sóval, majd lassú fokozatra kapcsoljuk a robotgépet, és a mogyorós-sós-szódabikarbóns lisztet apránként hozzáadjuk a mogyorókrémes keverékhez. Az egészet jól összedolgozzuk.

A tésztából kb. 4 cm átmérőjű golyókat formálunk a kezeink közt, és a golyókat letesszük egymástól három ujjnyira a tepsikre. Ezt követően belemártunk egy villát kevés cukorba, majd a cukros villával sorra megnyomkodjuk a golyók tetejét, hogy korongokká lapítsuk őket szét.
Érdemes minden nyomkodás előtt belemártani a villát a cukorba, mert így a villa nem tapad a tésztához. Ezen kívül a villával történő nyomkodás azért is jó, mert szép mintát rajzol a sütikre.

A mogyorós sütiket 12-14 perc alatt megsütjük, egyik tepsinyit a másik után. Miután kivettük a sütiket a sütőből, várunk 5-10 percet, hogy megkeményedjenek, és csak ezután tesszük őket rácsra, hogy tökéletesen kihűljenek.

«««

Nyomtatás



Az Ön kosara pillanatnyilag üres.







 Powered by NetOffice