Receptek / Judit receptjei / 2006. tavasz  ::. 

«««
Penne sült paprikával és túróval
A hét receptje - 2006. május 14.
 
Hozzávaló:
25 dkg penne

A sült paprikához:
4 piros kaliforniai paprika
1 kávéskanál olívaolaj

A mártáshoz:
1 evőkanál olívaolaj
4 megsütött kaliforniai paprika, vékonyan felcsíkozva
25 dkg túró szitán áttörve
5 dkg dió, illatosra pirítva és durvára törve
2 gerezd fokhagyma, finomra zúzva
2 dl tejszín
1 evőkanál apróra vágott, friss rozmaring
só és frissen őrölt bors

a tálaláshoz 2 evőkanál fenyőmag, aranybarnára pirítva


Elkészítjük a sült paprikát. A sütőt előmelegítjük 200 fokra (gázsütőn 6-os fokozat), aztán ha már forró, bedörzsöljük kevés olívaolajjal a paprikákat, és tepsibe téve 50-60 perc alatt megsütjük őket. A megsült paprikákat belerakjuk egy jól záródó nylonzacskóba, hogy a saját gőzükben hűljenek ki. Ettől felpuhul a héjuk is, és a langyosra hűlt paprikákat már könnyű megtisztítani. Először kiemeljük a csumájukat, aztán papírtörlővel leszedjük a megsült héjukat. A héj nélküli paprikahúst végül vékonyan felcsíkozzuk, és félretesszük. (Érdemes egyszerre nagyobb adag sült paprikát készíteni, mert ha üvegbe rakjuk, és felöntjük olívaolajjal, akkor sokáig eláll a hűtőben.)

A szokásos módon kifőzzük a pennét.

Amíg a tészta fő, elkészítjük a mártást. Egy közepes méretű lábosba beleöntjük az olívaolajat, és kevergetve átmelegítjük rajta a sült paprikacsíkokat. Ezután hozzátesszük a túrót, a tejszínt, a durvára tört diót, a zúzott fokhagymát és az apróra vágott rozmaringot. Megsózzuk, megborsozzuk, és kevergetve összemelegítjük az egészet. A mártást különben botmixerrel össze is pépesíthetjük, ha valakit zavarnak a különálló piros paprikacsíkok, de ebben az esetben csak a pépesítés után érdemes belekeverni a diót és a rozmaringot.

Tálaláskor a kifőtt pennét leszűrjük, lecsöpögtetjük, és összekeverjük a meleg mártással.

«««

Nyomtatás



Az Ön kosara pillanatnyilag üres.







 Powered by NetOffice