Receptek / Judit receptjei / 2006. tavasz  ::. 

«««
Penne sült paradicsommal füstölt sajttal és sonkával
A hét receptje - 2006. május 21.
 
Hozzávaló:
10 dkg penne

1 evőkanál olívaolaj
néhány szelet pácolt, szárított sonka, vékonyan felcsíkozva

A sült paradicsomhoz:
25 dkg paradicsom, gerezdekre vágva
2 gerezd fokhagyma, megpucolva és hosszában félbevágva
3-4 friss kakukkfűág
½ evőkanál balzsamecet
1 nagy csipet cukor
1 evőkanál olívaolaj
só és frissen őrölt bors

A tálaláshoz:
2 evőkanál frissen reszelt füstölt, fokhagymás sajt


A sütőt előmelegítjük 200 fokra (gázsütőn 6-os fokozat).

A gerezdekre vágott paradicsomot és a hosszában félbevágott fokhagyma-gerezdeket beletesszük egy kisebb tepsibe, hozzádobjuk a friss kakukkfűágakat, és összekeverjük a balzsamecettel, az olívaolajjal és a cukorral. Megsózzuk, megborsozzuk, aztán 30-35 perc alatt megsütjük a forró sütőben.

Amikor a paradicsom sütési ideje a vége felé közeledik, kifőzzük a tésztát a szokásos módon. A kifőtt tésztát utána leszűrjük, és lecsepegtetjük.

Egy közepes méretű serpenyőben olívaolajat hevítünk, majd megpirítjuk a felcsíkozott sonkaszeleteket. Ha már jó ropogósak, hozzáöntjük a megsült paradicsomokat. (Kiszedegetjük a megpirult friss fűszernövényeket.) Az egészet összekeverjük, majd ehhez a sonkás-paradicsomos egyveleghez forgatjuk a lecsepegtetett tésztát.

Tálaláskor ízlés szerint meghintjük a reszelt sajttal.

1 nagy adag lesz belőle.

«««

Nyomtatás



Az Ön kosara pillanatnyilag üres.







 Powered by NetOffice