Receptek / Judit receptjei / 2006. tavasz  ::. 

«««
Arab padlizsánkrém
A hét receptje - 2006. március 5.
 

2 padlizsán
2 gerezd fokhagyma, finomra zúzva
15 dkg natúr joghurt
1 nagy marék friss korianderlevél, apróra vágva
1 kisebb marék friss mentalevél, apróra vágva
½ dl olívaolaj
1-2 friss chilipaprika, kimagozva és vékonyan felszeletelve
ízlés szerint só

A tálaláshoz: frissen sütött pita-chips

 

 

Előmelegítjük a sütőt 200 fokra (gázsütőn 6-os fokozat), és szilikonlapot vagy sütőpapírt teszünk egy tepsibe.

A padlizsánokat úgy hagyjuk, ahogy vannak, illetve annyi csak a teendőnk, hogy megmossuk, majd szárazra töröljük őket, aztán néhány helyen mindkét darabot villával megszúrkáljuk, hogy sütés közben ne pukkadjanak szét.
A megszúrkált padlizsánokat beletesszük egymás mellé a tepsibe, és kb. 45 perc alatt megsütjük. Ha a belsejük már jó puha, készen vannak. Megvárjuk, amíg langyosra hűlnek, aztán félbevágjuk őket, és kanállal kiszedjük a puha belsejüket.

A megsült padlizsán-belsőt összeturmixoljuk a zúzott fokhagymával, a joghurttal, a friss korianderlevéllel, a friss mentával, az olívaolajjal és a chilipaprikával. Csak akkor sózzuk meg, miután elkészült.

A padlizsánkrémet tálalásig hűtőben tartjuk. Szerintem pita-chips illik hozzá a legjobban, amit úgy szoktam készíteni, hogy a pitákat keresztben félbevágom, majd az így kapott kerek lapokat vékony cikkekre szeletelem, aztán olívaolajjal finoman megkenem a cikkeket, és forró sütőben megpirítom őket.

 

«««

Nyomtatás



Az Ön kosara pillanatnyilag üres.







 Powered by NetOffice