Receptek / Judit receptjei / 2006. tavasz  ::. 

«««
Sajtos rúd
Süssünk valami! - 2006. június 4.
 
Hozzávaló:
20 dkg finomliszt
1 púpos teáskanál só
5 dkg frissen reszelt füstölt sajt
frissen őrölt bors
10 dkg hideg vaj, felkockázva
1 tojássárgája
4 evőkanál hideg víz

kevés liszt a nyújtáshoz
a kenéshez 1 tojásfehérje, villával enyhén felverve
kevés köménymag


Előmelegítjük a sütőt 175 fokra (gázsütőn 4-es fokozat), és sütőpapírt terítünk 2-3 nagy tepsibe.

A lisztet, a sót és a frissen reszelt sajtot beletesszük a késes betétű robotgépbe. Tekerünk hozzá bőven frissen őrölt borsot, és hozzáadjuk az apró kockákra vágott, hideg vajat. Ezután bekapcsoljuk a gépet, és a hozzávalókat kb. ½ perc alatt homokszerű keverékké dolgozzuk össze.

A lisztes-vajas-sajtos keveréket átöntjük a gépből egy tálba, és hozzáadjuk a tojássárgát meg a hideg vizet. Kezünkkel gyorsan összegyúrjuk az egészet, majd az így kapott tésztát cipóvá formáljuk.

A tésztát lisztezett gyúródeszkán lisztezett nyújtófával ½ cm vékony téglalappá nyújtjuk, és éles késsel felvágjuk ½ cm széles, hosszú csíkokra.

A csíkokat áttesszük a tepsikre, megkenjük őket kevés tojásfehérjével, és meghintjük köménymaggal.

A sajtos rudakat 12-14 perc alatt megsütjük a meleg sütőben, egyik tepsit a másik után.

«««

Nyomtatás



Az Ön kosara pillanatnyilag üres.







 Powered by NetOffice