Receptek / Judit receptjei / 2006. tavasz  ::. 

«««
Spenótsaláta
A hét receptje - 2006. június 11.
 
Hozzávaló:
4 vékony szelet füstölt szalonna, megpirítva
30 dkg nagyon zsenge spenót (minél kisebb levelek, annál jobb)
1 db körte
½ citrom

Az öntethez:
1-2 evőkanál almaecet
1 doboz zöldfűszeres, tégelyes sajtkrém
1 kávéskanál mustár
só és frissen őrölt bors
½ dl olívaolaj
1 kis gerezd fokhagyma

Tálaláshoz:
2 evőkanál pirított, durvára tört mandula
2 db főtt tojás


Először is, készítünk egy meleg öntetet. Ehhez egy közepes méretű serpenyőbe olajat öntünk, megvárjuk míg megmelegszik, majd hozzátesszük az előre megpirított szalonnaszeleteket, és megvárjuk, hogy átmelegedjenek.

Mikor a tetejük már kezd "izzadni", jöhet hozzá az almaecet. Megvárjuk, míg az ecet elsistereg, aztán a serpenyőt lehúzva a tűzről, belekanalazunk 3-4 evőkanálnyi sajtkrémet. Ha ezt is elkevertük, mehet vissza a serpenyő a tűzre.

Megvárjuk, hogy a sajt egy kicsit elolvadjon. Mikor ez megtörtént, kevés vízzel felhígítjuk és addig kevergetjük, míg egy homogén öntetet kapunk. Ekkor lezárjuk a serpenyő alatt a tüzet.

Most összeállítjuk a salátát. Egy nagy tálba szórunk 1-2 maréknyi spenótot, ráöntjük a meleg öntetet, és alaposan összeforgatjuk. Hozzáreszeljük a fokhagymát, belekanalazzuk a mustárt, majd megint alaposan összekeverjük a salátát.

A körtét elnegyedeljük, kimagozzuk, és vékonyan felszeleteljük, majd kevés citromlével megcsöpögtetjük, hogy ne barnuljon meg a színe.

Nincs más hátra, mint a tálalás; egy nagy tányér közepére halmozunk a salátából, ráhelyezzük a körteszeleteket, majd az egészet megszórjuk a durvára tört mogyoróval. Végül a salátánkat megkoronázzuk a félbevágott tojásokkal.

«««

Nyomtatás



Az Ön kosara pillanatnyilag üres.







 Powered by NetOffice