Receptek / Judit receptjei  ::. 

«««
Házi ropi kétféle mártogatóval
Együtt a konyhában

Ízre legalább annyira finom, mint a bolti változat. Viszont egészségesebb, mert kevés benne a só; finomliszt helyett porrá őrölt zabpehelyből készül és mellé kétféle zöldséges mártogató is jár. Akár gyerekekkel együtt is meg lehet csinálni.
 
Hozzávaló a ropihoz:
10 dkg zabpehely
1 csipet szódabikarbóna
1 kávéskanál só
10 dkg edami sajt
10 dkg puha vaj
1 tojás

A répás mártogatóhoz:
1 nagy vagy 2 kisebb sárgarépa
10 dkg natúr krémsajt
1 dl natúr joghurt
só és frissen őrölt bors

A paradicsomos mártogatóhoz:
30 dkg koktélparadicsom
1 kis fej lilahagyma
2 kávéskanál méz
só és frissen őrölt bors


A sütőt előmelegítjük 180 fokra (gázsütőn 4-es fokozat). Sütőpapírt terítünk egy 30x40 cm-es tepsibe.

A zabpelyhet kávédarálóban porrá őröljük. Átöntjük egy késes robotgépbe, hozzáadjuk a szódabikarbónát és a sót. Az egészet 10 mp alatt összekeverjük a géppel.

A sajtot megreszeljük, beleszórjuk a késes robotgépbe. Hozzáadjuk a vajat, a tojást. Ezután a géppel 30 mp alatt összeállítjuk a tésztát.

A tésztát enyhén lisztezett deszkára szedjük és kb. 8 cm hosszú rudakat sodrunk belőle. A rudakat letesszük egymástól 2 cm-re a tepsire és kb. 15 perc alatt megsütjük. Ha kész, rácsra téve kihűtjük.

A répás mártogatóhoz a répát megtisztítjuk, majd megreszeljük. A paradicsomos mártogatóhoz a koktélparadicsomokat félbevágjuk; a lilahagymát megpucoljuk, felaprítjuk.

A répás mártogatóhoz a reszelt répát, a joghurtot és a krémsajtot botmixerrel összeturmixoljuk. Ha túl sűrű, kevés vízzel felhígítjuk, majd sózzuk-borsozzuk.

A paradicsomos mártogatóhoz a koktélparadicsomot, a lilahagymát és a mézet botmixerrel összedolgozzuk. Sózzuk-borsozzuk.

4-6 adag nassolnivaló.

«««

Nyomtatás



Az Ön kosara pillanatnyilag üres.







 Powered by NetOffice