Hozzávaló:
1 zacskó salátakeverék
1-1 csomag bazsalikom, menta és koriander
10 dkg koktélparadicsom
4 tojás
Az öntethez:
1½ dl extra szűz olívaolaj
2 evőkanál citromlé
1 evőkanál kapribogyó, leöblítve és apróra vágva
2 kávéskanál mustár
1 kávéskanál barnacukor
1 gerezd fokhagyma, szétnyomva
1-2 kávéskanál ecet
só, bors
Az öntet hozzávalóit egy kis edényben, kézi habverővel elkeverjük, sózzuk, borsozzuk.
Egy mélyebb serpenyőben vizet forralunk, kevés ecetet is teszünk bele. Felforraljuk, majd visszavesszük a gázt, hogy a víz épp csak gyöngyözzön. A tojásokat, egyenként kisebb tálba öntjük, és onnan óvatosan belecsúsztatjuk a vízbe. Kb. 5 perc után, amikor a fehérje már szilárd, de a sárgája még lágy, szűrőlapáttal kiemeljük egy tányérra, és papírtörlővel megszárítjuk őket. Tálalásig melegen tartjuk.
Egy nagy keverőtálba öntjük a salátakeveréket, és hozzáollózzuk a zöldfűszerek leveleit. Közvetlenül tálalás előtt elkeverjük az öntettel, majd az adagokon óvatosan elhelyezünk egy-egy buggyantott tojást. Félbevágott koktélparadicsomokkal díszítve tálaljuk
|